понедељак, 24. јун 2019.

Учешће на "Данима Касиндолског батаљона 2019"

На позив наших сабораца из Касиндолског батаљона, Ветерани Војне Полиције су се и ове године одазвали традиционалној Културно- спортској манифестацији Дани Касиндолског батаљона 2019.



Први дан манифестације је био резервисан за поход на Кланац, гдје смо по четврти пут организовано учествовали. На Кланацу је 1992. г. формирана прва линија одбране Касиндола на којој су пале и прве касиндолске жртве у отаџбинском рату. Оно што охрабрује је масован одазив младих од којих се неки нису били ни родили у вријеме посљедњих сукоба на овим просторима. За њих је уприличен историјски час након чега је учесницима похода послужен војнички пасуљ.

У уторак смо посјетили гроб нашег саборца Данка Ремића, гдје смо положили цвијеће и упалили свјеће, те се сјетили лика и дјела нашег прерано преминулог Данеца. Остатак дана је протекао у дружењу ратних ветерана.

У суботу смо заједно са представницима породица погинулих бораца, члановима Борачке организације те представницима града Источно Сарајево, општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево  положили цвијеће и вијенце на  централно спомен-обиљежје, на којем су уписана имена 99 бораца који су животе уградили у темеље Српске.

Нашим саборцима и домаћинима се овом приликом захваљујемо на позиву за учешће на овој престижној манифестацији и видимо се идуће године...











Ознаке: , , ,

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна